Prof. Dr. Armando Santoro

Humanitas Cancer Center

Director Humanitas Cancer Center

Specialist oncologie medicală și hematologie

Solicită programare

Dr. Armando Santoro este directorul Humanitas Cancer Center, un centru care tratează anual peste 30.000 de pacienți.

Cercetarea post-universitară a doctorului Santoro a fost efectuată la Unitatea de Dezvoltare Terapeutică a Institutului de Cancerologie și Imunogenetică – Villejuif din Paris în 1974 și1975, iar în anii 1976 și 1977 la Divizia de Oncologie Medicală a Institutului Național al Cancerului, din Milano.

În 1977 s-a specializat în Hematologie clinică și de laborator la Universitatea din Roma iar în 1979 și-a terminat studiile post-universitare în Centrul de Cancer Memorial Sloan Kettering din New York și apoi la Universitatea Stanford.

În 1980 s-a specializat în Oncologie la Universitatea din Genova.

Din 1992 până în 1997, Dr. Santoro a fost profesor la Școala de Specializare în Patologie Clinică de la Universitatea Pavia iar între anii 1993 și 2002, Președinte al Grupului pentru Tumori Rare.

Poziții curente:
• Din 1997 – Directorul Departamentului de Oncologie și Hematologie Medicală al Humanitas Research Hospital din Milano.
• Din 2007 – Membru al Comitetului de Etică și Directorul de Cercetare Clinică din Humanitas Research Hospital din Milano.
• Din 2008 – Membru al Comitetului pentru Planificare din Ministerul Muncii, Sănătății și Politicii Sociale de la Roma – Italia.
• Din octombrie 2008 – Membru în Consiliul de Directori al Fondazione Humanitas pentru Cercetare, Rozzano – Italia.
• Din noiembrie 2008 – Membru expert în Centrul Național de Prevenire și Control al Bolilor, Ministerul Muncii, Sănătății și Politicii Sociale de la Roma – Italia.
• Din 5 februarie 2009 – Reprezentantul național al acțiunilor pregătitoare pentru „Parteneriatul European pentru Acțiune împotriva Cancerului” derulat de Ministerul Muncii, Sănătății și Politicii Sociale de la Roma – Italia.
• Din februarie 2009 – Membru al Comitetului Național Italian pentru Rețeaua de Cercetare în Oncologie – Ministerul Muncii, Sănătății și Politicii Sociale de la Roma – Italia.
• Din mai 2009 – Coordonator al Grupului pentru Cancer Esofagian și Gastric și al Grupului pentru Cancer Hepatic și Biliar.
• Din 2009 – Coordonator al Comisiei Regionale de Oncologie – Rețeaua Oncologică Lombardia.

Sursă: www.humanitas.net

Publicaţii Prof. Dr. Armando Santoro: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=santoro%a

Site realizat de InMotion Media.

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?