Dr. Marta Scorsetti

Humanitas Cancer Center

Directorul Unității de Radioterapie și Radiologie intervențională

Speciliast radioterapie și radiologie intervențională

Solicită programare

Directorul Unității de Radioterapie și Radiologie intervențională de la Humanitas Research Hospital este Dr. Marta Scorsetti.

Principalele activități medicale care se desfășoară în această unitate sunt în sferele tratamentelor pentru cancerele pulmonare, gastrointestinale și cerebrale, a tratamentelor integrate tumoricide cu radiații și chimioterapie sau a tehnicilor speciale cum ar fi radiologia intervențională sau radiologia stereotactică (SBRT).

Dr. Marta Scorsetti a absolvit Universitatea din Milano în 1993 iar din 1994 până în prezent Dr. Scorsetti este membră a Asociației Italiene de Radioterapie Oncologică (AIRO) și a Societății Europene de Radiologie și Terapie Oncologică (ESTRO), autor și coautor a numeroase publicații în reviste naționale și international de specialitate.

În 1998 a obţinut specializarea în Radiologie și Terapie Radiologică Oncologică. Înainte de a se alătura echipei Humanitas Cancer Center, a lucrat la Institutul National al Cancerului din Milano, în calitate de consultant şi medic specialist la Divizia de Radioterapie care tratează tumori cerebrale primare. În același timp a contribuit la înființarea unuia dintre primele centre italiene pentru Radiurgie (Linac), înființate la Institutul Cancerului din Milano, în colaborare cu Institutul Neurologic „C. Besta” (Istituto Neurologico).

În perioada 2010 – 2012, ea a fost membră a comitetului de conducere FONICAP – Grupul Național de Intervenție Interdisciplinară Împotriva Cancerului Pulmonar.

A participat la proiectarea și crearea unui prototip de colimator multi-leaf dinamic, utilizat acum în întreaga lume.

La Humanitas Researche Hospital, Dr. Marta Scorsetti în calitatea sa de director al Unității de Radioterapie și Radiologie intervențională a continuat implementarea tehnicilor moderne de radioterapie și în special a SBRT-ului (radioterapia stereotactică) care permite iradierea tumorilor pulmonare și abdominale mici, cu doze mari de radiații și cu foarte multă acurateţe și precizie.

În plus, Dr. Scorsetti a contribuit la dezvoltarea IMRT (terapia cu radiație modulară intensivă) și la implementarea VMAT (terapie cu arc modulat volumetric) care garantează o durată mai scurtă a tratamentului și permite iradierea unor zone mai mici, chiar și în zonele corporale care sunt dificil de atins datorită concavității și formelor neregulate.

Dr. Scorsetti a introdus instrumentația necesară pentru efectuarea radioterapiei adaptive, care permite o iradiere de precizie ridicată a leziunilor în mișcare, Humanitas Researche Hospital fiind unul dintre primele centre din Italia care au putut efectua o astfel de intervenții.

Humanitas Researche Hospital este unul dintre primele centre europene unde – sub coordonarea Dr. Scorsetti – a fost implementat un nou accelerator liniar cu fascicule FFF de înaltă doză (True Beam), iar echipa condusă de Dr. Scorsetti conlucrează cu producătorul echipamentelor pentru a concepe noi protocoale de tratament.

Site realizat de InMotion Media.

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?