Dr. Marco Montorsi

Humanitas Cancer Center

Directorul Departamentului de Chirurgie

Specialist chirurgie oncologică

Solicită programare

Directorul Departamentului de Chirurgie de la Humanitas Research Hospital este Dr. Marco Montorsi.

În facilitățile departamentului se efectuează în mod obișnuit un volum mare de intervenții chirurgicale abdominale majore, cum ar fi de exemplu 250 – 300 rezecții hepatice și pancreatice anual precum și peste 350 de rezecții colorectale. Departamentul de Chirurgie este recunoscut pentru rutina protocoalelor lui stricte de interacțiune rapidă cu Departamentul de Oncologie și care este activat aproape instantaneu pentru pacienții care au nevoie de chimio- și radioterapie perioperatorie, cu scopul de integra complet și încă de la început cele mai bune îngrijiri, pentru a se obține cele mai bune rezultate.

Dr. Marco Montorsi este președintele Universității Humanitas și are mare experiență didactică, predând viitorilor medici de peste 10 ani, atât la catedră cât și în practica clinică. Actualmente, Dr. Montorsi este Rectorul Universității Humanitas. Cariera sa academică s-a fost desfăşurat în totalitate la Școala de Medicină a Universității din Milano, unde a debutat în 1980 în calitate de asistent universitar și unde, mai apoi – 2001 – a fost numit Profesor de Chirurgie.

Interesele sale principale sunt în domeniul patologiei digestive, în tratamentul chirurgical al acestora și a patologiilor asociate, în special special din sferele Hepatobiliare și Colorectale. Dr. Montorsi a început să efectueze intervenții chirurgicale laparoscopice colorectale în anii ’90 și a câștigat foarte multă experiență în acest domeniu. De fapt, la Humanitas Cancer Center, marea majoritate a tumorilor colorectale diagnosticate sunt supuse unei rezecții laparoscopice, permițând astfel un parcurs de recuperare postoperatorie mai rapidă și mai sigură.

Mai mult, la Humanitas Cancer Center, în Departamentul condus de Dr. Montorsi, este disponibilă abordarea robotică cu noul echipament (Robotul Da Vinci) pentru pacienții cu tumori rectale. În același sens, tot pentru pacienții cu anumite tumori rectale, este disponibilă Microchirurgia Endoscopică Transanală (TEM) cu instrumente dedicate acesteia care scutesc pacientul de o abordarea abdominală majoră.

Site realizat de InMotion Media.

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?