Dr. Arturo Chiti

Humanitas Cancer Center

Directorul Unității de Medicină Nucleară

Specialist medicină nucleară

Solicită programare

Directorul Unității de Medicină Nucleară de la Humanitas Research Hospital este Dr. Arturo Chiti.

Echipamentul PET din departamentul de Medicină Nucleară din Humanitas Cancer Center este dotat cu un ciclotron de 18 MeV, un laborator de produse radiofarmaceutice compatibile cu GMP și 2 scannere PET-CT. Facilitatea este capabilă să furnizeze imagistică funcțională pentru mai multe boli neoplazice, cum ar fi: cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul de colon, limfomul, tumorile cerebrale, tumorile capului și gâtului, cancerele tiroidiene, tumorile neuroendocrine și altele. De asemenea, Departamentul de Medicină Nucleară este capabil să asigure tratamente avansate cu produse radiofarmaceutice pentru tumorile hepatice, cancerul tiroidian și limfom.

Dr. Arturo Chiti a absolvit Facultatea de Medicină și Chirurgie de la Universitatea din Milano în 1989, unde și-a și obținut specializarea în Medicină Nucleară. Participă activ la activitățile Asociației Europene a Medicinii Nucleare din 2004, al cărui Președinte a fost ales în anii 2015 și 2016.

El și-a început cariera științifică şi clincă în domeniul oncologiei la Institutul Național al Cancerului din Milano și încă de atunci are o evidență puternică a tuturor publicațiilor internaționale și a discursurilor sale, prezentate la congrese internaționale.

Din 2004 este lector la Universitatea din Milano în domeniul imagisticii pentru diagnostic în oncologie.

Este expert pentru proiecte internaționale și predă cursuri la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) iar în 2010 i-a fost acordată calitatea de Membru Onorific al Societății Europene de Radiologie și Oncologie Terapeutică.

Din iunie 2000 a fost invitat să conducă Departamentul de Medicină Nucleară al Humanitas Research Hospital. Principalul său interes profesional este dezvoltarea utilizării PET-CT cu diferite produse radiofarmaceutice în oncologie. Activitatile sale ştiinţifice se concentrează mai ales asupra patologiei neoplazice a creierului, capului şi gâtului, tumorilor toracice şi de prostată.

Site realizat de InMotion Media.

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?